Poljoprivredna zadruga "Kumovi Plus"

Poljoprivredna zadruga "Kumovi Plus" osnovana je 2017 godine i bavi se proizvodnjom i prodajom šljiva sorte stenlej. Smeštena je na teritoriji Opštine Žitorađa u selu Kare, poznatom po, dobrom umeću uzgajivača šljiva i naravno, kvalitetu samih plodova po kome smo i prepoznatljivi.
Poljoprivredna zadruga "Kumovi Plus" beleži rekordan prinos šljive uz odličan kvalitet plodova.
Dobar rod šljive rezultat je adekvatne primene agrotehničkih mera, uređenja i navodnjavanja voćnih zasada posebno u najvrelijim letnjim mesecima. Menadžment zadruge je osposobljen za pružanje savetodavnih usluga prilikom sadnje, uzgoja i tretmana voća, i sastoji se od najboljih stručnih kadrova u Srbiji i regionu.
U vlasništvu zadruge se nalaze najbolje i najveće plantaže šljiva na jugu Srbije.
Raspolažemo sa 10 hektara obradivog zemljišta zasađeno šljivom, proizvodnog kapaciteta oko 300,000 kg. što i predstavlja glavni proizvod zadruge.
Sa svim našim kupcima održavamo uspešnu poslovnu saradnju što je ujedno i potvrda kvaliteta naših proizvoda.
Naši zadovoljni kupci su i naša najbolja referenca.
Ostvarujemo dugotrajne poslovne odnose sa partnerima koji su utemeljeni na uzajamnom poštovanju. Poštujemo svoje prirodno okruženje i čuvaćemo ga za buduće generacije.
S obzirom na dosadašnje iskustvo u proizvodnji šljiva javila se potreba za dodatnim povećanjem proizvodnje i osiguranjem kvaliteta. Plan nam je da nastavimo širenje voćnjaka, i da širimo plasman celokpnog voća i na ostala tržišta što je i naša strateška opcija.
Jedan od glavnih ciljeva zadruge je okupljanje mladih proizvođača i razvoj sela, u kojoj će svako moći da ima dobrobit od svog i zajedničkog rada.
Uspešno poslovanje zadruge daje perspektivu za bolju budućnost mladih generacija ovog kraja.